Солодкі вареники готували на вечорниці, куди сходилася молодь на ворожіння. Ця страва обов'язково сподобається всім, хто любить солоденьке.
Смачна ідея для вечері Гастрономічна подорож до Італії: 3 страви, які варто приготувати на вечерю
Вареники з маком, курагою та мигдалем – покроковий рецепт
- Час: 2 години
- Порцій: 10
Приготування:
- Висипте в широку миску просіяне борошно гіркою. Зробіть невелику ямку в борошні, додайте туди сіль і влийте гарячу воду та рослинну олію. Замісіть еластичне тісто та залиште його в теплому місці на 20 хвилин.
- Натріть на грубій тертці мигдаль, а потім розітріть його в ступці.
- В миску з розтертим мигдалем додайте цукор, мед і лимонний сік, перемішайте та поставте в холодильник.
- Вимийте і замочіть в гарячій воді на кілька хвилин курагу. Потім дрібно нарубайте її ножем або подрібніть в блендері.
- Дістаньте з холодильника мигдаль і перемішайте його з курагою.
- Залийте окропом на 10 хвилин мак, потім розітріть його в ступці та перемішайте з цукром. Додайте мак до решти начинки.
- Розкачайте тісто в багет і наріжте шматочками. З кожного шматочка розкачайте корж. Викладіть на коржі по столовій ложці начинки та сформуйте вареники.
- Варіть вареники в підсоленій киплячій воді протягом 5 хвилин, після чого перекладіть на паперовий рушник, а потім – на блюдо. Перед подаванням полийте їх сумішшю меду та оливкової олії, а зверху посипте мигдалевими пелюстками.