Вареники на Андрія несуть щастя на весь рік: готуємо традиційну страву з маком і курагою

29 листопада 2023, 20:17
Читать новость на русском

Джерело:

ТСН

Кажуть, що для того, аби бути щасливим наступного року, потрібно на Андрія поласувати варениками. Саме вони є традиційною стравою цього дня.

Солодкі вареники готували на вечорниці, куди сходилася молодь на ворожіння. Ця страва обов'язково сподобається всім, хто любить солоденьке.

Смачна ідея для вечері Гастрономічна подорож до Італії: 3 страви, які варто приготувати на вечерю

Вареники з маком, курагою та мигдалем – покроковий рецепт

  • Час: 2 години
  • Порцій: 10
Інгредієнти:
– 4 склянки борошна;
– 1 склянка води;
– 1 чайна ложка рослинної олії;
– дрібка солі;
– 300 грамів маку;
– 3 столові ложки меду;
– 150 грамів мигдалю;
– 150 грамів кураги;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– мед та мигдалеві пелюстки для декору.

Приготування:

  1. Висипте в широку миску просіяне борошно гіркою. Зробіть невелику ямку в борошні, додайте туди сіль і влийте гарячу воду та рослинну олію. Замісіть еластичне тісто та залиште його в теплому місці на 20 хвилин.
  2. Натріть на грубій тертці мигдаль, а потім розітріть його в ступці.
  3. В миску з розтертим мигдалем додайте цукор, мед і лимонний сік, перемішайте та поставте в холодильник.
  4. Вимийте і замочіть в гарячій воді на кілька хвилин курагу. Потім дрібно нарубайте її ножем або подрібніть в блендері.
  5. Дістаньте з холодильника мигдаль і перемішайте його з курагою.
  6. Залийте окропом на 10 хвилин мак, потім розітріть його в ступці та перемішайте з цукром. Додайте мак до решти начинки.
  7. Розкачайте тісто в багет і наріжте шматочками. З кожного шматочка розкачайте корж. Викладіть на коржі по столовій ложці начинки та сформуйте вареники.
  8. Варіть вареники в підсоленій киплячій воді протягом 5 хвилин, після чого перекладіть на паперовий рушник, а потім – на блюдо. Перед подаванням полийте їх сумішшю меду та оливкової олії, а зверху посипте мигдалевими пелюстками.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати Дрезденський штолен – традиційну німецьку випічку з цукатами та сухофруктами, яку роблять за 3 – 4 тижні до Різдва.