21 грудня,
14:56
Зустрічаємо Різдво: рецепт смачнющих пісних вареників з грибами на Святвечір
Джерело:
ObozrevatelВареники – одна зі страв, яку традиційно подають на Святвечір. Вони не лише бюджетні та смачні, а й здатні стати справжньою окрасою стола.
Радимо приготувати вареники з грибами. Ви неодмінно залишитеся задоволеними результатом.
Буде смачно Смачно і не банально: добірка оригінальних страв з курячими слайсами РябChick
Рецепт вареників з грибами
- Час: 1 година
- Порцій: 6
– 500 грамів печериць;
– 1 цибуля;
– 300 грамів пшеничного борошна;
– 1 склянка води;
– сіль та перець до смаку;
– рослинна олія для смаження.
Приготування:
- У миску насипте просіяне борошно та додайте дрібку солі.
- Влийте 200 мілілітрів холодної води та все ретельно перемішайте. За потреби додайте ще трохи борошна. Вимішайте еластичне тісто.
- Гриби помийте та наріжте дрібними кубиками. Цибулю почистьте, помийте й наріжте якомога дрібніше. Обсмажте гриби разом із цибулею. Додайте сіль та перець до смаку. Щойно гриби підсмажаться, зніміть пательню з вогню і зачекайте, поки начинка повністю не охолоне.
- Тим часом тісто викладіть на стіл, злегка присипте борошном і розкачайте якомога тонше. За допомогою келиха чи склянки виріжте кола.
- У центр кожного покладіть чайну ложку начинки та щільно защипніть краї вареників.
- Поставте на плиту каструлю з водою, додайте дрібку солі та доведіть до кипіння. Опустіть вареники в окріп та варіть протягом 5 – 7 хвилин.