Ніжне тісто та соковита начинка: такий смачний та простий рецепт вареників з полуницею

4 червня 2023, 13:55
Читать новость на русском

Джерело:

przepisy

Вареники із полуницею – страва, яка дарує насолоду та відносить нас у час дитинства, коли зранку на канікулах бабуся нас кликала до сніданку.

Готові вареники з полуницею подавайте гарячими, обираючи улюблене доповнення: сметану, вершки, йогурт, згущене молоко абощо.

Цікаво Сезон відпочинку на природі: як приготувати шашлик із курятини на будь-який смак

Вареники з полуницею

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Сезонна смакота / Фото freepik

Інгредієнти:
– 2 склянки пшеничного борошна;
– 2 столові ложки масла;
– 200 мілілітрів води;
– дрібка солі;
– 300 грамів свіжої полуниці;
– 200 мілілітрів сметани;
– 2 столові ложки цукру;
– м'ята для декору.

Приготування:

  • Просійте борошно з сіллю на кондитерську дошку, зробіть поглиблення в центрі горбка і влийте воду та олію. Замісіть гладке і однорідне тісто.
  • Потім розділіть тісто на частини і кожну тонко розкачайте. За допомогою склянки виріжте кружечки.
  • Розріжте полуницю на четвертинки. На кожен вирізаний з тіста кружечок покладіть фрукти і зліпіть краю, щоб сформувати вареники.
  • Сформовані вареники обережно опустіть в підсолену киплячу воду, через 2 – 3 хвилини, як вони спливуть, дістаньте шумівкою.
  • Змішайте вершки з цукром і дрібно нарізаною м'ятою. Зварені вареники викладіть на тарілку, полийте вершками і прикрасьте гілочкою м’яти.

Цю страву чудово доповнить домашній квас, скористайтеся цим рецептом.