7 серпня,
16:51
Вареники з вишнями, які точно сподобаються діткам
Джерело:
Ольга МартиновськаНе секрет, що найвибагливіші у харчуванні саме діти. Ми підготували рецепт страви, яку вони точно з'їдять до останньої ложки – солодкі вареники з вишнями.
Вареники з вишнями – смачна та ситна страва, яку полюблять не тільки дорослі, а й діти. Обов'язково приготуйте їх із заварного тіста.
Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром
Еластичне тісто, яке підійде і для інших начинок, воно прекрасно заморожується і не тріскається при варінні. А друге – обов'язково підморожуємо вишеньки перед тим як класти у вареник. Так зручніше!
Рецепт вареників з вишнями
- Час: 1 година
- Порції: 2
– 500 грамів борошна;
– 500 грамів семоли;
– 650 – 700 грамів окропу;
– 50 грамів олії;
– 12 грамів солі.
Приготування:
- Змішайте борошно та семолу, влийте в нього кипʼяток та олію. Текстура має вийти еластичною, але не дуже мʼякою.
- Вже потім додавайте сіль та ще раз вимішайте. Замотайте тісто харчовою плівкою і відправте в холодильник до повного вистигання.
- Вишні миємо, чистимо від камінчиків та посипаємо цукром. Щоб з нею було легко працювати і вона текла підчас ліплення – відправляємо в морозилку.
- Розкачуємо тісто на вареники, вирізаємо кільця та начиняємо вишнями. Формуємо вареники та відварюємо у киплячій воді кілька хвилин. Піднялися на верх – діставайте.
- Поливаємо вершковим маслом, медом чи посипаємо цукром.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати піцу без тіста за нашим рецептом.