Варення з чорниці – це спосіб якомога довше насолоджуватися смаком цих унікальних лісових плодів. Приготувати його дуже просто і воно добре підходить як доповнення до млинців, десертів, тістечок і бутербродів.
Цікаво Ці помилки можуть стати крахом для вашого варення: чого не можна робити
Варення з чорниці
- Час: 60 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Ягоди почистіть від листя і черешків, потім промийте і ретельно обсушіть.
- Помістіть їх в каструлю з товстим дном і засипте цукром.
- Виставте каструлю з чорницею на плиту.
- Нагрівайте її спочатку на сильному вогні та доведіть до кипіння, потім на меншому, близько 30 хвилин. Час від часу помішуйте фруктову масу, щоб вона не прилипла до дна.
- Розкладіть варення в вимиті та стерилізовані банки.
- Вистеліть дно великої каструлі бавовну тканину і поставте туди закриті кришками банки.
- Залийте гарячою водою. Вона не повинна доходити до кришок. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 15 – 20 хвилин.
- Після закінчення цього часу вийміть банки з води та поставте їх догори дном.
- Пастеризацію можна проводити та в сухому вигляді, тобто в розігрітій до 120 градусів духовці 20 хвилин.
- Готове варення з чорниці повинне залишатися перевернутим до повного охолодження.