Густе немов мед: як приготувати сливове варення для булочок
29 липня 2024,
05:32
Читать новость на русском
Джерело:
ania gotujeСливове варення – таке смачне та ніжне. Його можна мастити на тости чи додати у булочки.
Сливи мають багатий і насичений смак, який чудово поєднується з солодкістю цукру. Приготування густого варення зі слив займає трохи часу, але результат вартий усіх зусиль.
До теми Підійдуть не всі: які огірки обрати для квашення
Варення зі слив
- Час: 2 години
- Порцій: 4
– 1 кілограм слив;
– 800 грамів цукру;
– 100 мілілітрів води;
– 1 столова ложка лимонного соку.
Приготування:
- Сливи промийте, видаліть кісточки та наріжте половинками.
- У великій каструлі змішайте сливи, цукор і воду.
- Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився.
- Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити, періодично помішуючи та знімаючи піну, що утворюється на поверхні.
- Варіть варення протягом 1 – 1,5 години, поки воно не стане густим.
- За 10 хвилин до кінця варіння додайте лимонний сік, щоб надати варенню легкий кислуватий відтінок і допомогти зберегти яскравий колір слив.
- Готове варення зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
- Розлийте його у стерилізовані банки і закрийте кришками. Залиште банки остигати догори дном, потім зберігайте у прохолодному темному місці.