Фіналіст 7 сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Троцький поділився рецептом своїх улюблених ватрушок з сирною начинкою.

Читайте також Шоколадний фондан за рецептом Володимира Троцького: смачний десерт на Валентина

Володимир Троцький зізнався, що саме ця домашня випічка відправляє його у спогади з дитинства. Готуймо смачні ватрушки з сирною начинкою разом із кулінаром!

Як приготувати ватрушки вдома

  1. У невелику миску висипте цукор, сіль та дріжджі – перемішайте. Влийте тепле молоко та розімніть пальцями. Залишіть суміші постояти 5-7 хвилин.
  2. Додайте половину просіяного борошна та замісіть тісто.
  3. Вилийте вершкове масло, яйця до тіста та невеликими порціями додавайте решту борошна – замісіть м'яке та еластичне тісто.
  4. Змастіть миску олією, викладіть тісто та дайте йому відпочити в теплому місці 25-30 хвилин.
  5. Для приготування сирної начинки слід змішати всі інгредієнти та перебити їх блендером до однорідної маси.
  6. Коли тісто достатньо піднялося сформуйте однакові за розміром кульки та викладіть їх на деко. Залишіть кульки з тіста постояти 7-10 хвилин, далі витисніть по центру кожної з них отвори дном склянки. Викладіть у них сирну начинку.
  7. Залишіть сформовані ватрушки відпочити 15-20 хвилин.
  8. Вибийте в миску яйця, додайте до нього столову ложку молока та трішки ванілі – перемішайте. Готовою сумішшю змажте ватрушку.
  9. Випікайте ватрушки в розігрітій духовці до 180 градусів до рум'яної скоринки. Смачного!