Великодні кекси – це більше, ніж лише десерт, для католиків – це ще й символ весняних свят. Кожен шматочок цих ніжних ласощів – краплина великодньої атмосфери.
Цікаво Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів
Великодні кекси
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 8 штук
Дуже смачно / Фото Kwestia smaku
Приготування:
- Покладіть яйця у миску, залийте теплою водою з-під крана і відставте на кілька хвилин.
- Розтопіть масло і охолодіть до теплого стану.
- Додайте натерту лимонну цедру та сік до вершкового масла та відставте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Розбийте яйця в миску, додайте цукор і ванільний цукор і збивайте на середній, а потім на високій швидкості приблизно 8 хвилин, поки тісто не стане легким, густим і пишним.
- Просійте пшеничне борошно, крохмаль та розпушувач в іншу миску та перемішайте.
- Додайте борошняну суміш до збитих яєць 3 порціями та швидко перемішайте на низькій швидкості міксера, поки інгредієнти не з’єднаються в однорідне тісто.
- Влийте суміш жиру та лимона в тісто та коротко перемішайте на низькій швидкості, поки інгредієнти не з’єднаються в однорідне тісто.
- Розлийте суміш у форми і поставте в духовку.
- Випікайте приблизно 20 – 25 хвилин (доки паличка не висохне, залежно від розміру та форми).
- Після запікання вийміть і остудіть.