За вуха не відтягнеш: готуємо великодній пляцок "Кучерявий" за рецептом Дарії Цвєк

3 травня 2024, 21:59
Читать новость на русском

Джерело:

"Радіо Люкс"

Важко уявити свято без солодкої випічки. Спробуйте приготувати пляцок "Кучерявий" за рецептом відомої кулінарки Дарії Цвєк.

Він готується дуже просто. Тому обов'язково втільте цей рецепт у життя.

Варто спробувати З ними ваша паска буде найгарнішою: як просто зробити шоколадні гнізда

Пиріг від Дарії Цвєк з варенням

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 350 грамів борошна;
– 200 грамів вершкового масла;
– 2 яйця;
– 125 грамів цукру;
– 0,5 чайної ложки розпушувача;
– 1 склянка густого варення або повидла;
– дрібка солі.

Приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків. Змішайте борошно зі 100 грамами цукру, розпушувачем і дрібкою солі.
  2. Далі додайте розм'якшене вершкове масло, жовтки та з'єднайте всі інгредієнти у дрібну крихту.
  3. Білки збийте з 25 грамами цукру в міцну білу піну.
  4. Далі застеліть пергаментом деко або форму для випікання. Розігрійте духовку до 200 – 210 градусів.
  5. Дві третини пісочної крихти викладіть на папір і добре перемніть. Змастіть тісто рівним шаром варення.
  6. Поверх варення викладіть шар збитих білків. Зверху засипте все крихтою з пісочного тіста.
  7. Випікайте пиріг у розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 20 – 30 хвилин до рум'яності.

Готуєтеся до Великодня? Дізнайтеся, коли треба пекти паски.