Якщо у Вас немає роз'ємної кексової форми, то повністю застеліть звичайну пергаментом або фольгою, а не лише дно. Так "Заєць" легше буде виймати.

Варто спробувати Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами

Рецепт м'ясного хлібця "Заєць"

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 8

Приготування:

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів. Яйця для начинки опустіть у киплячу воду і варіть 7 хвилин з моменту повторного закипання води. Дістаньте з води, занурте в холодну воду, а коли вони трохи вистигнуть, обережно почистьте, намагаючись не пошкодити білок.
  2. Усі інгредієнти, крім м'яса, помістіть у чашу блендера й збийте все до однорідності.
  3. Обидва види меленого м'яса змішайте разом з сумішшю з блендера й добре перемішайте.
  4. Дно кексової форми розміром 30 на 10 вистеліть пергаментом й викладіть в неї 2 третини м'ясного фаршу. Розрівняйте й зробіть заглиблення для яєць.
  5. По центру вздовж форми викладіть чищені яйця. Накрийте рештою м'ясної маси й розрівняйте.
  6. Поставте форму з м'ясним хлібцем до розігрітої духовки. Запікайте приблизно годину, коли при глибокому проколюванні буде витікати прозорий сік або ж температура всередині сягне 70 градусів. Через 30 хвилин запікання кетчуп змішайте з яблучним оцтом і рівномірно змастіть "Заєць".
  7. Дістаньте м'ясний хлібець з духовки й залиште на 15 хвилин у формі. Потім обережно вийміть м'ясний хлібець з форми й акуратно перекладіть на сервірувальний посуд.