22 березня,
11:28
Традиційний український смаколик по-новому: готуємо вергуни з коньяком
Джерело:
valeria.matrokhinaВергуни готуються дуже просто, а смакують незабутньо. Але якщо додати в тісто бренді, буде ще ароматніше.
Таке печиво сподобається всім. Збережіть цей рецепт, адже відтворюватимете його не раз.
Буде смачно Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів
Вергуни на сметані з бренді
- Час: 1 година
- Порцій: 10
– 3 склянки борошна;
– половина склянки сметани;
– 3 жовтки;
– 1 столова ложка цукру;
– четвертина чайної ложки солі;
– 2 столові ложки коньяку, бренді, рому чи горілки.
Приготування:
- Збийте жовтки з цукром, сіллю, сметаною та бренді до однорідності.
- Додайте просіяне борошно, замісіть тісто і залиште відпочивати на поверхні під тарілкою, хвилин на 30.
- Розкачайте тісто, наріжте ромбами, зробіть насічку всередині та прокрутіть один край.
- Смажте у великій кількості розігрітої олії до золотавого кольору.
- Викладайте на паперові рушники, потім присипте пудрою або полийте медом чи варенням.