Секретний інгредієнт, про який ніхто не знає: Ярославський сказав, як робити найсмачніші вергуни

9 лютого 2024, 18:30
Читать новость на русском

Джерело:

yaroslavskyi_vova

Вергуни – традиційний український смаколик. Багато господинь мають свій рецепт, який передається з покоління в покоління.

Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів свій рецепт. Секретним інгредієнтом у ньому є горілка.

Буде смачно Магазинну нутеллу більше не купите: суперрецепт без горіхів за 5 хвилин

Рецепт вергунів

  • Час: 1 година
  • Порцій: 10
Інгредієнти
– 2 яйця;
– дрібка солі;
– дрібка цукру;
– 100 грамів домашньої сметани (35%);
– 30 грамів горілки;
– 270 – 330 грамів борошна;
– 500 грамів олії для смаження;
– 100 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  1. Яйця змішайте зі сметаною, цукром та сіллю, додайте горілку і замісіть просте тісто. ️Воно має бути не дуже мʼяким, але й не дуже тугим.
  2. Дайте йому постояти у холоді хвилин 30 і далі тоненько розкачайте. ️Можна додавати борошно, якщо буде треба, але важливо слідкувати за консистенцією тіста.
  3. Наріжте тісто ромбиками, в середині зробіть розріз, через який протягніть один куточок.
  4. Смажте у фритюрі до золотистості. Готові вергуни щедро посипте цукровою пудрою.
Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати банановий хліб. Для нього підійдуть навіть чорні банани.