Ліза Глінська не перестає дивувати нас своїми оригінальними рецептами випічки та підготувала смачний рецепт. Ароматна, пишна, вершкова паска сподобається усім.

Читайте також Паска краффін: рецепт смачної та оригінальної пасхальної випічки від Лізи Глінської

Рецепт вершкової паски

Порції: 5

Вершкова паска Лізи Глінської /інстаграм Лізи Глінської

  1. У мисці з'єднайте тепле молоко, додайте дріжджі, борошно перемішайте лопаткою.
  2. Накрийте плівкою, залиште на 3-4 години. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, з'єднайте їх з борошном.
  3. У чашу комбайна викладіть опару, додайте холодні яйця, цукор, мед, дріжджі. Перемішайте протягом 30 секунд за допомогою насадки "Крюк". Далі – додайте борошно, сіль, вершкове масло, перемішайте протягом 15-20 хвилин.
  4. Перекладіть тісто в миску, накрийте плівкою, приберіть в тепле місце на 1,5-2 години.
  5. Знову замісіть тісто, перекладіть у велику миску, оберніть харчовою плівкою і відправте на 10-12 годин в холодильник.
  6. Для приготування сиропу для родзинок у каструлю вилийте воду, додайте цукор, ром або коньяк. Розігрійте до розтанення цукру. Залиште для охолодження.
  7. Промийте родзинки, просушіть додайте у сироп, відправте у холодильник на 10-12 годин. Найкраще на ніч. Процідіть родзинки.
  8. Викладіть тісто, додайте родзинки, розділіть на три частини, викладіть у форми. Накрийте плівкою, залиште на 2-2,5 години.
  9. Розігрійте духовку до температури 170 градусів, викладіть форми на деко, відправте запікатись протягом 30-35 хвилин до готовності.
  10. Дістаньте з духовки. Залиште для охолодження.
  11. Для приготування глазурі. У чашу комбайна вилийте білок, додайте цукор, дрібку лимонної кислоти. Поставте на парову баню, перемішайте до розтанення цукру. Збийте у комбайні до однорідної консистенції.
  12. Зніміть форму з пасок, змастіть глазур'ю, задекоруйте фісташками та малиною. Залиште до повного висихання глазурі. Смачного!