Асадо – особлива страва. В Аргентині гриль є практично в кожній родині. М'ясо готують найстарші чоловіки – асадори. Вони знають, як перетворити яловичі ребра на справжнє свято смаку!
Цікаво Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
Рецепт аргентинського асадо з яловичини
Час: 40 хвилин
Порцій: 4
Нові кулінарні вершини / Фото Pexels
Інгредієнти:
Для асадо:
- 2 кілограми яловичих ребер (на них має бути достатньо м'яса);
- сіль;
Для соусу чимічурі:
- 100 мілілітрів оливкової олії;
- 50 мілілітрів яблучного оцту;
- 30 мілілітрів чорного бальзамічного оцту;
- великий пучок петрушки;
- великий пучок кінзи;
- 6 зубчиків часнику;
- 1 гострий перець;
- 1 болгарський перець;
- 3 – 4 гілочки орегано;
- 3 – 4 скибочки в'ялених томатів;
- сік 1 лимона.
Приготування:
- Головний секрет асадо – не просочувати м'ясо маринадом, а розкрити його власний смак.
- Якщо дозволяє розмір пательні чи решітки, яловичину краще готувати цілим шматком. Якщо ні, то нарубайте її так, щоб у кожному шматку була хоча б одна кістка.
- Смажте м'ясо на грилі до утворення скоринки.
- Асадо треба часто перевертати, щоб м'ясо просмажилося рівномірно.
- Соліть асадо вже після того, як знімете з вогню.
- Коли асадо буде майже готове, зробіть до нього соус чимічурі:
- Змішайте оливкову олію, яблучний та чорний бальзамічний оцет.
- Ретельно перетріть у ступці часник, орегано, нарізаний та почищений від насіння гострий перець і з'єднайте з рідкими інгредієнтами.
- Додайте дрібно посічену зелень, в'ялені томати та болгарський перець.
- Соус посоліть і ретельно перемішайте.
- Готове м'ясо наріжте на порційні шматки й полийте соусом.
Смачного!