Асадо – особлива страва. В Аргентині гриль є практично в кожній родині. М'ясо готують найстарші чоловіки – асадори. Вони знають, як перетворити яловичі ребра на справжнє свято смаку!

Цікаво Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Рецепт аргентинського асадо з яловичини

Час: 40 хвилин

Порцій: 4

Нові кулінарні вершини / Фото Pexels

Інгредієнти:

Для асадо:

  • 2 кілограми яловичих ребер (на них має бути достатньо м'яса);
  • сіль;

Для соусу чимічурі:

  • 100 мілілітрів оливкової олії;
  • 50 мілілітрів яблучного оцту;
  • 30 мілілітрів чорного бальзамічного оцту;
  • великий пучок петрушки;
  • великий пучок кінзи;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 1 гострий перець;
  • 1 болгарський перець;
  • 3 – 4 гілочки орегано;
  • 3 – 4 скибочки в'ялених томатів;
  • сік 1 лимона.

Приготування:

  1. Головний секрет асадо – не просочувати м'ясо маринадом, а розкрити його власний смак.
  2. Якщо дозволяє розмір пательні чи решітки, яловичину краще готувати цілим шматком. Якщо ні, то нарубайте її так, щоб у кожному шматку була хоча б одна кістка.
  3. Смажте м'ясо на грилі до утворення скоринки.
  4. Асадо треба часто перевертати, щоб м'ясо просмажилося рівномірно.
  5. Соліть асадо вже після того, як знімете з вогню.
  6. Коли асадо буде майже готове, зробіть до нього соус чимічурі:
  • Змішайте оливкову олію, яблучний та чорний бальзамічний оцет.
  • Ретельно перетріть у ступці часник, орегано, нарізаний та почищений від насіння гострий перець і з'єднайте з рідкими інгредієнтами.
  • Додайте дрібно посічену зелень, в'ялені томати та болгарський перець.
  • Соус посоліть і ретельно перемішайте.
  1. Готове м'ясо наріжте на порційні шматки й полийте соусом.

Смачного!