Рецепт холодника

  • Час: 30 хвилин + 80 на підготовку інгредієнтів;
  • Порції: 6

Читайте також Найкращі сезонні овочі до різних частин курочки: рецепти на будь-який смак

холодник
Холодник / Фото зі сторінки Лізи Глінської

Приготування:

  1. Натріть яйця та буряк на грубій тертці.
  2. Почистіть огірки від шкірки та наріжте дрібною соломкою.
  3. Дрібно наріжте цибулю та кріп.
  4. З'єднайте всі вище згадані інгредієнти в мисці та заправте айраном. Додайте хрону та перемішайте.
  5. Вилийте в миску овочевий бульйон, додайте сметану та перемішайте.
  6. Посоліть холодник на ваш смак та подавайте до столу. Смачного!

Рецепт окрошки

  • Час: 4 години
  • Порції: 6 – 8

окрошка
Окрошка / Фото зі сторінки Лізи Глінської

Приготування:

  1. Приготуйте курячий бульйон: відваріть у великій каструлі моркву, курятину, цибулю. Першу воду злийте.
  2. Картоплю відваріть у підсоленій воді, яйця відваріть до готовності – 8 хвилин.
  3. Наріжте овочі та курятину дрібними кубиками.
  4. Подрібніть зелень.
  5. У великій мисці з'єднайте всі нарізані інгредієнти та залийте бульйоном, кефіром та сметаною.
  6. Посоліть та поперчіть окрошку на ваш смак, додайте гірчицю та перемішайте.
  7. Відправте окрошку в холодильник на 1 – 2 години. Смачного!

Рецепт гаспачо

  • Час: 4 години
  • Порції: 6

гаспачо
Гаспачо / Фото зі сторінки Лізи Глінської

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запечіть в духовці болгарський перець протягом 15 – 20 хвилин. Зніміть з нього шкірку та наріжте невеликими шматочками.
  2. Бланшуйте помідори, зніміть з них кірку та почистіть від насіння. М'якоть наріжте дрібними шматочками.
  3. Огірки наріжте шматочками.
  4. Почистіть цибулю та часник від лушпиння, з перцю чилі видаліть насіння.
  5. Змішайте всі підготовані овочі, додайте хліб та перебийте ці всі інгредієнти в блендері до однорідної маси.
  6. Додайте до супу спецій на ваш смак, влийте оливкової олії та лимонного соку.
  7. Відправте гаспачо в холодильник на кілька годин.
  8. Страва готова. Смачного!

Рецепт борщу

  • Час: 2 години
  • Порції: 8 – 10

борщ
Український борщ / Фото зі сторінки Лізи Глінської

Приготування:

  1. Відваріть м'ясо у великій каструлі. Зніміть піну шумівкою.
  2. Додайте моркву та цибулю і варіть бульйон протягом години.
  3. Запечіть помідори та болгарський перець в духовці при 200 градусах.
  4. Наріжте картоплю і цибулю кубиком на ваш смак, а моркву та буряк – соломкою. Капусту дрібно насічіть ножем.
  5. Подрібніть кріп, петрушку та часник.
  6. Почистіть від шкірки та насіння помідори та перець і наріжте м'якоть шматочками.
  7. Вийміть з бульйону м'ясо, моркву та цибулю, натомість додайте до нього картоплю.
  8. На розігрітій сковорідці з олією обсмажте нарізану цибулю, помідори, перець та моркву. Додайте спецій.
  9. Додайте засмажку в бульйон та перемішайте.
  10. Розберіть м'ясо на волокна та додайте до страви.
  11. Додайте обсмажений буряк до страви, влийте оцет, чорний перець горошком та перемішайте.
  12. Вкиньте до борщу капусту, часник та зелень, доведіть борщ до перших ознак кипіння та вимкніть вогонь під каструлею.
  13. Накрийте кришкою борщ та залишіть настоятися на 30 – 50 хвилин. Страва готова – смачного!