Ресторан Davai Davai, який був відкритий у жовтні минулого року у Гельсінкі та належить відомому фінському актору Вілле Хаапасало зачинився. Він був розрахований на аудиторію колишніх радянських республік, меню закладу було відповідне.

Читайте також Перший ресторан у Львові: Ектор Хіменес-Браво відкрив BAO Casual у серці міста

Хаапасало був одним із власників ресторану, але основним акціонером є Noho Partners.

Актор прокоментував рішення зачинити ресторан, він відзначив, що російське вторгнення в Україну забрало суть ідеї ресторану. Davai Davai пропонував страви з колишнього Радянського Союзу, які зараз не є предметом продажу.


Фото Helsingin Sanomat

Причиною закриття стала світова політична ситуація. За цей час тема ресторану стала незручною та недоречною,
– розповідає Хаапасало.

Заклад був просякнутий радянською ностальгією інтер’єрі ресторану. На стінах були плакати радянських часів, різноманітні атрибути та вивіски. Однак, за словами Хаапасало, історія ресторану ще не закінчена.

Зараз я розробляю нову концепцію закладу. Ймовірно, ресторан відкриється на початку осені. Ми повернемося ще кращими,
– додав актор та ресторатор.

Ресторан працював до середини травня, коли оголосив про закриття на літні канікули. Заклад проведе ребрендинг та повернеться з новою назвою та ідеєю. На сторінці ресторану у фейсбуці повідомлялося, що Davai Davai пішов на літні канікули.


Фото Helsingin Sanomat

"Сюрприз, сюрприз — ти ніколи в це не повіриш. Оскільки літо надто коротке, ми вирішили продовжити його самостійно. Ми виїжджаємо на святкові канікули і повертаємося, коли на Еспланаді починають падати осінні дощі. Ідучи за нами, ви знайдете свій шлях, коли наше повернення почне маячити!", – цитата з допису закладу у фейсбуці.

Сам актор ще на початку березня підтримав Україну та написав, що напад Росії на Україну є незаконним.

Напад Росії на Україну є незаконним та жахливо неправильним, як і будь-яка війна. Горе, занепокоєння та біди, які людям доводиться зазнавати під час війни, руйнівні. І найстрашніше це страждання дітей,
— відзначив Вілле Хаапасало.

Ресторан також повідомив у фейсбуці, що фінансово допомагає українським дітям, які постраждали від російського вторгнення в Україну.


Фото Helsingin Sanomat

У закладі також проводилися тематичні вечори "Слава Україні" зі збору коштів на допомогу країні, що зазнає руйнувань війною, а також подавав страви української кухні.

Хто такий Вілле Хаапасало

Вілле Хаапасало – фінський і російський кіноактор і телеведучий. Лауреат державної премії Російської Федерації за 2003 рік в області літератури та мистецтва за роль у фільмі "Зозуля". Варто зазначити, що Вілле Хаапасало знімався із нинішнім президентом України Володимиром Зеленським у 2009 році у фільмі "Кохання у великому місті".