Попри свою простоту, вінегрет може чудово прикрасити святковий стіл. Цьогоріч можете спробувати приготувати не класичний салат, а із заправою на основі гірчиці, олії та винного оцту.

Спробуйте також Ідеальна родинна вечеря на Миколая: готуємо особливий кіш з куркою та сиром

Вінегрет із заправкою: покроковий рецепт

  • Час: 1 година 15 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Почистьте від шкірки відварену велику морквину та 2 картоплі. Наріжте їх великими кубиками.
  2. Відварений буряк також очистьте та наріжте. З бляшанки консервованої квасолі злийте рідину та висипте її у велику миску.
  3. Викладіть у миску 1 столову ложку американської гірчиці та тонкою цівкою влийте 4 столові ложки оливкової олії, перемішуючи віничком. Додайте 1 столову ложку винного оцту, дрібку солі та ще раз ретельно перемішайте.
  4. Перекладіть у миску до квасолі всі нарізані овочі та додайте 2 чайні ложки суміші сухих трав.
  5. Заправте вінегрет соусом та перемішайте. Скуштуйте та додайте солі й перцю до смаку, якщо потрібно.