Смородинове вино готується дуже просто. Найголовніше в цьому рецепті – витримка.

Буде смачно Найкращий рецепт компоту зі смородини на зиму: готуємо із секретним інгредієнтом

Вино зі смородини

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 3

Приготування:

  1. Смородину переберіть, видаліть листя, гілля та інше сміття. У жодному разі не мийте ягоди.
  2. Подрібніть смородину товкачкою або блендером. Ягоди перекладіть в чистий скляний посуд з горлечком.
  3. У 1,5 літра теплої кип'яченої води розчиніть половину цукру і залийте ягоди сиропом. Вміст не має перевищувати 2/3 посудини, інакше вино виливатиметься.
  4. Начепіть на горлечко гумову рукавицю, зробивши дірочку на одному пальці. Залиште в темному місці за кімнатної температури на 4 – 6 днів. За цей час один раз перемішайте сусло чистою ложкою. Процідіть сусло через ситечко і знову вилийте в посудину.
  5. Цукор, що залишився, розділіть на 4 частини. Додайте одну половину в сусло і перемішайте. Поставте в темне місце і залиште на 2 – 3 тижні. Раз на тиждень перевіряйте напій і додавайте частинами цукор, що залишився, щоразу перемішуючи.
  6. Коли бродіння закінчиться, процідіть напій та розлийте його по скляних пляшках. Пляшки закрийте і зберігайте в темному прохолодному місці. Витримуйте вино 2 – 3 місяці. За цей час один раз на 3 – 4 тижні процідіть вино.