Домашнє малинове вино – відмінний варіант для сімейного застілля. Його легко готувати, а смак – неперевершений, напівсолодкий.
Читайте також На мангалі, в духовці та на сковорідці: 3 способи приготування курячих гомілок на будь-який смак
До складу малинового вина не входять додані дріжджі, тільки ті, які вже є на ягодах. Тому малину в жодному разі не можна мити перед приготуванням.
Рецепт вина з малини
- Час: 3 тижні
- Порції: 2
Приготування:
- Малину перебираємо від листочків і сміття, ягоди перекладаємо в чистий посуд. Свіжу малину не миємо, щоб зберегти дикі дріжджі, необхідні для природного бродіння.
- Малину перетираємо дерев'яною ложкою. Перетерту малину залишаємо, готуємо сироп з цукром.
- Змішуємо цукор з водою і варимо сироп протягом 5 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Знімаємо з плити, охолоджуємо.
- Після цього перекладаємо ягідне пюре в скляний посуд або скляну 3 літрову банку, заливаємо малину остиглим цукровим сиропом.
- На банку з малиною одягаємо зверху кришку з водяним затвором або гумову рукавичку. Залишаємо малинове вино в теплі для бродіння приблизно на два тижні.
- Після завершення бродіння проціджуємо вино з малини через марлю в чисту банку, не зачіпаючи осад. Закриваємо банку з вином щільною кришкою, ставимо в прохолодне місце приблизно на тиждень.
- Потім знову знімаємо вино з осаду, проціджуємо, розливаємо по пляшках.
Смачного!