Домашнє малинове вино – відмінний варіант для сімейного застілля. Його легко готувати, а смак – неперевершений, напівсолодкий.

Читайте також На мангалі, в духовці та на сковорідці: 3 способи приготування курячих гомілок на будь-який смак

До складу малинового вина не входять додані дріжджі, тільки ті, які вже є на ягодах. Тому малину в жодному разі не можна мити перед приготуванням.

Рецепт вина з малини

  • Час: 3 тижні
  • Порції: 2

Приготування:

  • Малину перебираємо від листочків і сміття, ягоди перекладаємо в чистий посуд. Свіжу малину не миємо, щоб зберегти дикі дріжджі, необхідні для природного бродіння.
  • Малину перетираємо дерев'яною ложкою. Перетерту малину залишаємо, готуємо сироп з цукром.
  • Змішуємо цукор з водою і варимо сироп протягом 5 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Знімаємо з плити, охолоджуємо.
  • Після цього перекладаємо ягідне пюре в скляний посуд або скляну 3 літрову банку, заливаємо малину остиглим цукровим сиропом.
  • На банку з малиною одягаємо зверху кришку з водяним затвором або гумову рукавичку. Залишаємо малинове вино в теплі для бродіння приблизно на два тижні.
  • Після завершення бродіння проціджуємо вино з малини через марлю в чисту банку, не зачіпаючи осад. Закриваємо банку з вином щільною кришкою, ставимо в прохолодне місце приблизно на тиждень.
  • Потім знову знімаємо вино з осаду, проціджуємо, розливаємо по пляшках.

Смачного!