Сіль посилює смак усього, до чого її додають. Завдяки їй прісна їжа стає апетитною, а страви із широкою палітрою смаку набувають ще більшої яскравості.
Не пропустіть Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно
Кожен кулінарний метр має на кухні кілька видів солі й знає, який і коли краще використати.
Кухонна
Сіль, знайома кожному з нас із дитинства. Її додають до всіх страв. Це універсальний компонент, який завжди доречний. Обачнішим треба бути хіба що з йодованою сіллю: не всім подобається її смак, хоча користь йоду – безперечна.
Особливі акценти / Фото Pixabay
Кошерна
Це очищена сіль, її кристали більші, аніж у звичайної солі. Зазвичай її найкраще використовувати при приготуванні м'яса. Особливо вона доречна при засолюванні м'ясної продукції.
Морська
Сіль з морської води має багато корисних властивостей. Логічно, що ї найкраще поєднувати із салатами та морепродуктами. Також вона чудово підкреслить рибні страви. В інших випадках краще розглянути щось ще – її специфічний смак може перебити інші відтінки.
Гімалайська (рожева)
Сіль, яка стала відома завдяки своєму кольору, видобувають у Пакистані, у районі Пенджаб. Цікавий колір спровокований слідами оксиду заліза, але в загальному ця сіль має ті ж самі властивості, що й звичайна кухонна. Якщо ви вирішили засолити м'ясо або рибу – вона стане чудовою опцією для цього.
Особливий смак / Фото Pixabay
Сванська
Суміш звичайної солі та трав з Сванетії – високогірного регіону Грузії. Рецепт виник тоді, коли сіль була у дефіциті. Щоб збільшити об'єми цінного продукту, грузини колись придумали додати до нього різних трав. Якщо ви готуєте супи, соуси або маринади – найкраще зупинити свій вибір саме на цій солі.