Вишня в шоколаді: готуємо ідеальне варення, яке сподобається кожному
16 червня 2024,
16:12
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaВишневе варення смачне саме по собі. Однак воно стане ще кращим, якщо додати туди какао.
Спробуйте скористатися цим простим рецептом. Таке варення точно вразить ваших близьких.
Варто спробувати Не просто консервація, а витвір мистецтва: готуємо полуничне мохіто у банках
Вишня в шоколаді
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 10
– 1,5 кілограма вишень;
– 1 кілограм цукру;
– 3 столові ложки какао;
– 40 грамів пектину;
– 15 грамів ванільного цукру.
Приготування:
- Вишні помийте, переберіть, приберіть кісточки та плодоніжки. Покладіть плоди у каструлю і подрібніть до стану пюре занурювальним блендером. Додайте цукор і перемішайте.
- Проваріть і доведіть до кипіння тричі. Перший раз доведіть до кипіння на повільному або середньому вогні. Варення має прокипіти 5 хвилин. Потім зніміть його з вогню і лишіть до повного остигання на 8 – 10 годин. Далі поставте на вогонь вдруге. Повторіть те ж саме ще раз.
- Коли вишневе варення буде проварюватись втретє, в окремій сухій мисці змішайте пектин з просіяним какао-порошком. Додайте невелику кількість сиропу з каструлі та все добре вимішайте до однорідності. Готову суміш вилийте в каструлю з вишневим варенням. Додайте ванільний цукор і перемішайте.
- Дайте варенню закипіти і з моменту закипання прокип'ятіть 5 хвилин. Потім одразу розлийте по стерилізованих банках, закатайте, переверніть і вкутайте до повного остигання. Для зберігання приберіть в темне прохолодне місце.