У цьому рецепті немає загусників. Попри це, джем не буде рідким.
Варто спробувати Вишня в шоколаді: готуємо ідеальне варення, яке сподобається кожному
Вишневий джем
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Переберіть та помийте вишні. Вийміть з них кісточки.
- Яблука почистьте, приберіть серцевину та натріть.
- Вишні та яблука перебийте блендером до бажаної консистенції.
- Змішайте суміш з цукром. Додайте розчинену у столовій ложці води лимонну кислоту.
- Доведіть масу до кипіння на сильному вогні, після чого зменште вогонь до середнього. Варіть джем, помішуючи, 15 хвилин. Далі додайте корицю та варіть ще 10 – 15 хвилин або до потрібної густини.
- Гарячий джем розлийте по стерилізованих банках та закрийте стерилізованими кришками. Залиште остигати за кімнатної температури. Зберігайте у прохолодному місці.