Вишневий тарт і заварним кремом – відмінний варіант для домашньої випічки. Вишні для солодкого пирога можна обрати як свіжі, так і заморожені.

Читайте також Котлети з грибами чи фрикадельки з овочами: страви з курячого фаршу, які посмакують кожному

За рецептом українського шеф-кухаря Миколи Люлька, вишневий тарт вийде ніжним, соковитим та надзвичайно смачним.

Рецепт вишневого тарту

  • Час: 4 – 5 годин
  • Порції: 6 – 8

Приготування:

  • Замішуємо тісто, розкатуємо шар товщиною 4 – 5 міліметрів і викладаємо у форму 28-го діаметру формуючи борти.
  • Наколюємо тісто виделкою і зверху викладаємо пергамент і горох.
  • Випікаємо в розігрітій духовці до 200 градусів 15 хвилин, потім знімаємо горох і випікаємо ще 10 хвилин. Даємо коржу повністю охолонути і виймаємо з форми.

Приготування:

  • В мисці поєднуємо жовтки, молоко, цукор, ванільний цукор та кукурудзяний крохмаль, перемішуємо.
  • Ставимо на парову баню і ретельно мішаємо поки в один момент не піде перший пар з миски і суміш загусне.
  • Додаємо в гарячий крем вершкове масло і замочений желатин, перемішуємо до однорідності. Викладаємо на корж і розрівнюємо.

Приготування:

  • В каструлі поєднуємо вишню, цукор, розмарин і доводимо до кипіння.
  • Відокремлюємо вишню і сік. Соку має бути 300 грамів. Додаємо замочений желатин, ретельно перемішуємо.
  • Викладаємо на трохи загуслий крем вишню і заливаємо охолодженим соком. Залишаємо в холодильнику на ніч, щоб шари повністю застили.

Смачного!