Мало хто знає, що насіння кавуна – просто скарбниця вітамінів та мінералів. І споживати його можна, не боячись побічних ефектів. Доведено науковцями!

До речі Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву

Насіння кавуна допомагає боротися з грибковими та бактеріальними інфекціями. Окрім того, учені виявили його позитивну дію при харчових, респіраторних та шкірних хворобах.

Викидати насіння кавуна не варто / Фото Unsplash

Також насіння кавуна може вгамувати біль та протидіяти запаленням. Справжнім відкриттям стала можливість насіння знижувати артеріальний тиск.

В насінні кавуна є магній, цинк, залізо, вітаміни групи В та ненасичені жирні кислоти. Єдиний мінус – калорійність: 500 кілокалорій на 100 грам продукту.

Як вживати насіння кавуна окремо від м'якоті

  1. Спочатку вийміть насіння з плодів і дайте їм висохнути.
  2. Потім обсмажте їх на сковороді і зберігайте в герметичному контейнері.
  3. Через кілька днів, коли вам захочеться перекусити, ці насіння можуть стати здоровим варіантом.
  4. Вони надзвичайно поживні, тому їх можна використовувати і в салатах. Ви навіть можете споживати їх у вигляді порошку.