Укр Рус
23 жовтня, 18:02
2

Вийдуть тверді і неапетитні: які 3 помилки у приготуванні котлет допускають усі

Основні тези
  • Для соковитих котлет фарш повинен бути середнього або грубого помелу, а не дрібного.
  • Хліб у фарші вбирає мʼясний сік, зберігаючи його всередині котлет під час смаження.

Соковиті котлетки з хрусткою скоринкою – ідеальне доповнення для обіду або вечері. Однак достатньо однієї помилки, аби усі зусилля були марними.

Фарш, хліб, яйце, спеції – здається, у приготуванні котлет немає нічого складного. Однак це популярне упередження, яке призводить до типових помилок, розповідає 24 Канал з посиланням на "Господинька".

Читайте також Він ще смачніший за печиво: десерт з "Орео", який закохає усіх любителів солоденького

Які типові помилки у приготуванні котлет? 

  • Занадто дрібний фарш 

Котлети повинні бути пишними, легкими та соковитими. Тож фарш повинен бути або середнього, або грубого помелу. 

Якщо використовувати дрібний фарш, то котлети будуть сухими і тонкими – а це протилежний до ідеального результат. 

Кілька правил – і ваші котлети будуть ідеальними / Скриншот з відео

  • Ігнорування хліба

Хліб у котлетах потрібен не "від бідності", у нього чітка кулінарна функція. Він вбирає у себе мʼясний сік, завдяки чому під час смаження він залишається всередині котлет. 

Якщо хочете поекспериментувати, можете замінити хліб на манку або картоплю, але один з цих наповнювачів точно треба додати до фаршу. 

  • Використання молока

Господині часто вимочують хліб у молоці, сподіваючись надати страві ніжного смаку. Але це помилка – різниці у смаку ви не відчуєте. 

А от мʼясо стане більш забитим та жорстким, чого точно варто уникати у приготуванні котлет. 

А коли захочеться смачних та соковитих котлет, скористайтеся рецептом з TikTok _with_anna._.

Котлети бувають не тільки з мʼяса