Кисла вишня, солодкі персики та пісочний корж із какао – нереально смачне поєднання! Із приготуванням упорається навіть новачок.

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Рецепт вишневого торта з персиками

  • Час: 2½ години (разом із часом на стабілізацію)
  • Порції: 8

Приготування:

  1. Підготуйте для торта круглу форму діаметром 19 сантиметрів. Обгорніть борти ацетатною стрічкою.
  2. Подрібніть у блендері печиво на крихту. Додайте какао й перемішайте.
  3. Розтопіть кокосову олію й з'єднайте з подрібненим печивом. Перемішайте до однорідної маси й сформуйте з неї корж.
  4. Наріжте персики скибочками, викладіть на пісочний корж.
  5. Персиковий сироп (180 – 200 мілілітрів) змішайте в сотейнику із 7 грамами агар-агару й доведіть до кипіння. Коли маса трішки загусне, вилийте її на персики. Відправте до холодильника на 30 хвилин.
  6. Вишні обсушіть, викладіть на застиглий шар персикового сиропу й розрівняйте.
  7. Вишневий сік змішайте в сотейнику із 7 грамами агар-агару й доведіть до кипіння. Трішки проваріть і розділіть на дві частини.
  8. Ложкою вилийте одну частину на вишні й відправте торт до холодильника.
  9. Як желе застигне, вилийте на нього решту соку, накрийте торт плівкою з пухирцями й знову поставте його до холодильника застигати (на 1 – 2 години).
  10. Із застиглого торта зніміть плівку та ацетатну стрічку.

Можна дегустувати. Смачного!

Відеорецепт приготування вишневого торта з персиками: