20 лютого,
14:50
Ви забудете про шарлотку та штрудель: рецепт ідеального яблучного пирога з тіста філо
Джерело:
valeria.matrokhinaЯкщо хочете яблучного пирога, не поспішайте готувати шарлотку. Спробуйте використати тісто філо.
Це буде набагато зручніше. Адже воно вже готове і нічого не треба замішувати.
Буде смачно Зробіть зефір вашої мрії: елементарний рецепт найкращих домашніх солодощів
Яблучний пиріг з тістом філо
- Час: 1 година
- Порцій: 8
– 400 грамів тіста філо;
– 150 грамів вершкового масла;
– 2 – 3 яблука;
– 300 мілілітрів молока або вершків;
– 100 грамів цукру;
– 3 яйця;
– 1 чайна ложка ванільного екстракту;
– цедра лимону;
– кориця.
Приготування:
- Один лист тіста філо кімнатної температури змажте маслом. Покладіть його у форму для випікання. Так само покладіть ще один або два змащені листи – все залежить від діаметру вашої форми. Усе дно має бути закрите.
- Змастіть ще один лист тіста маслом та згорніть його в гармошку. Так само зробіть ще з одним. Покладіть дві гармошки одна на одну і скрутіть їх по спіралі.
- Покладіть спіраль в центр форми для випікання. Повторіть так само з рештою тіста, помістивши все навколо центральної спіралі.
- Покладіть тонкі пластинки яблук між шарами тіста.
- Змішайте молоко, яйця, цукор та ванільний екстракт. Вилийте суміш на тісто. За бажанням можна додати корицю та натерту цедру лимона.
- Випікайте приблизно 40 хвилин, поки тісто не стане золотистим. Подавайте з морозивом, медом або кленовим сиропом