Найгарніша страва на Великдень: покроковий відеорецепт соковитої м'ясної коси
25 квітня 2024,
20:07
Читать новость на русском
Джерело:
DorfrezepteНа Великдень завжди хочеться приготувати щось особливе. Гарним варіантом є коса зі свинини.
Ця гарна страва стане окрасою святкового столу чи великоднього кошика. Обов'язково спробуйте приготувати її за цим рецептом.
Варто спробувати Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"
Коса з м'яса на Великдень
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
– 1 кілограм свинини;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 0,25 чайної ложки перцю;
– 400 грамів бекону;
– 1 столова ложка олії;
– 1 столова ложка масла;
– 1 голівка часнику;
– 1 гілочка розмарину;
– кетчуп до смаку.
Приготування:
- Розріжте м'ясо навпіл уздовж, а кожну половинку – ще на 3 смужки. Посоліть і поперчіть, рівномірно розподіліть спеції по всій поверхні м'яса.
- Викладіть 3 смужки на довгу дошку, а зверху на кожну – стрічку з бекону. Закріпіть один кінець майбутньої коси кухонним шпагатом. Заплетіть косу та закріпіть кухонним шпагатом другий кінець. Так само зробіть з другими трьома смужками.
- Розтопіть на пательні масло, влийте олію та викладіть часник і розмарин. За 2 хвилини викладіть м'ясні косички. Обсмажуйте з кожного боку до золотаво-коричневої скоринки.
- Викладіть косички у форму для запікання та полийте жиром, у якому вони смажилися. Змастіть зверху кетчупом, щільно накрийте форму фольгою та випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 20 – 25 хвилин.