Щоб були м'якенькі та смачні: як правильно готувати часникові стрілки

30 травня 2024, 12:59
Читать новость на русском

Джерело:

"Апостроф"

Влітку багато господинь люблять поекспериментувати із сезонними продуктами. Зокрема, особливої уваги заслуговують часникові стрілки.

Часникові стрілки – це бутони квіток часнику, які не розкрилися. Досвідчені городники зрізають їх для кращого розвитку часникової цибулини.

Варто спробувати Ви готуватимете лише так: простий рецепт молоденької картопельки у сметані

Проте викидати їх не варто. Адже часникові стрілки – їстівні, смачні та багаті вітамінами та мінералами.

Як готувати часникові стрілки

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 400 – 500 грамів стрілок часнику;
– 50 грамів масла;
– 3 столові ложки сметани 15%;
– сіль, перець, спеції до смаку.

Приготування:

  1. Відріжте у стрілок часнику бутони, бо вони не знадобляться.
  2. Потім наріжте стебла на довільні шматочки.
  3. Розтопіть на пательні вершкове масло, додайте нарізані стрілки часнику і 3 столові ложки води.
  4. Тушкуйте стрілки на слабкому вогні 10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
  5. Коли стрілки змінять колір, додайте сметану, сіль та перець. Перемішайте і тушкуйте ще приблизно 5 хвилин.
Сподобався рецепт?

Дізнайтеся, як приготувати фантастичні кабачкові оладки.