Щоб були м'якенькі та смачні: як правильно готувати часникові стрілки
30 травня 2024,
12:59
Читать новость на русском
Джерело:
"Апостроф"Влітку багато господинь люблять поекспериментувати із сезонними продуктами. Зокрема, особливої уваги заслуговують часникові стрілки.
Часникові стрілки – це бутони квіток часнику, які не розкрилися. Досвідчені городники зрізають їх для кращого розвитку часникової цибулини.
Варто спробувати Ви готуватимете лише так: простий рецепт молоденької картопельки у сметані
Проте викидати їх не варто. Адже часникові стрілки – їстівні, смачні та багаті вітамінами та мінералами.
Як готувати часникові стрілки
- Час: 25 хвилин
- Порцій: 4
– 400 – 500 грамів стрілок часнику;
– 50 грамів масла;
– 3 столові ложки сметани 15%;
– сіль, перець, спеції до смаку.
Приготування:
- Відріжте у стрілок часнику бутони, бо вони не знадобляться.
- Потім наріжте стебла на довільні шматочки.
- Розтопіть на пательні вершкове масло, додайте нарізані стрілки часнику і 3 столові ложки води.
- Тушкуйте стрілки на слабкому вогні 10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
- Коли стрілки змінять колір, додайте сметану, сіль та перець. Перемішайте і тушкуйте ще приблизно 5 хвилин.