1 серпня,
18:23
Надзвичайно смачні, хоч і без м'яса: рецепт голубців з тертою картоплею
Джерело:
інстаграм Мирослави ПекарюкГолубці можна готувати не лише з м'ясом. Спробуйте зробити їх з тертою картоплею.
Такі голубці смачно їсти зі сметаною. Начинка виходить дуже ніжною.
Варто спробувати Старовинна українська страва, яка побила національний рекорд: готуємо велятинську дзяму
Голубці з тертою картоплею
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 6
– 1 капуста;
– 400 грамів картоплі;
– 20 грамів манки;
– 1 цибуля;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка сметани;
– 120 мілілітрів води;
– сіль, перець до смаку.
Дивіться, як готувати голубці з тертою картоплею: відео
Приготування:
- У підсолену киплячу воду додайте манну крупу. Постійно помішуйте, доки каша не загусне, і відставте.
- Цибулю наріжте дрібним кубиком та трішки підсмажте. Додайте до манки.
- Картоплю натріть на дрібній тертці та відцідіть. Змішайте з манною кашею, додайте сметану, сіль, перець, яйце і перемішайте.
- З капусти виріжте качан, покладіть голівку в поліетиленовий пакет, зав'яжіть, поставте у мікрохвильову піч на 5 хвилин, потім обберіть листя і залиште трохи вистигати.
- Кожен листок розріжте навпіл, виріжте серединку, викладіть начинку та акуратно закрутіть в голубець.
- У каструлю на дно покладіть залишки капусти, акуратно викладіть зверху голубці, залийте їх водою та поставте запікатись в духову шафу при температурі 180 градусів на 45 хвилин. Дістаньте і залиште остигати.
- Підсмажте їх на пательні з олією до золотистої скоринки, посоліть і подавайте разом зі сметаною.