Не злипаються та не розварюються: простий рецепт ідеальних пельменів
28 липня 2024,
21:50
Читать новость на русском
Джерело:
Yuliia.senychПельмені – улюблена страва багатьох українців. Однак інколи вони можуть розвалюватися чи злипатися.
З пельменями, приготованими за цим рецептом, таких неприємностей не буде. Спробуйте – вам сподобається.
Буде смачно Таємниця найсоковитішої свинини: як правильно запекти корейку в духовці
Пельмені – покроковий рецепт
- Час: 2 години
- Порцій: 4
– 600 грамів борошна;
– 275 мілілітрів холодної води;
– 1 столова ложка оцту;
– 1 чайна ложка солі;
– 3 столові ложки олії.
Начинка:
– 400 грамів фаршу;
– 2 цибулі;
– 100 мілілітрів холодної води чи бульйону;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– сіль, перець до смаку.
Дивіться, як правильно приготувати пельмені: відео
Приготування:
- У холодну воду додайте сіль, оцет і олію. Просійте борошно і замісіть тугувате тісто. Загорніть його у харчову плівку і дайте відпочити 20 – 30 хвилин.
- Для начинки до фаршу натріть цибулю та часник на дуже дрібній терці. Додайте воду, сіль, перець та улюблені спеції, перемішайте.
- Тісто поділіть на дві частини. Одну покладіть в пакет, щоб не обвітрювалось, а другу розкачайте в тонкий пласт.
- Маленькою чаркою видавіть кружечки. Викладіть 0,5 чайної ложки начинки на кожен кружечок. Добре защепіть краї та викладіть пельмені на поверхню, присипану борошном.
- Відваріть пельмені в киплячій та підсоленій воді з додаванням лаврового листя та перцю горошком протягом 5 хвилин після того, як вони піднімуться на поверхню. В готові пельмені додайте масло і чорний перець.