27 листопада,
17:55
Забудете про борщ і бульйон: готуємо ідеальний суп з фрикадельками
Джерело:
Євген КлопотенкоКожен українець знає, як готувати суп з фрикадельками. Однак буває, що він виходить пісним. Ми маємо рішення, як це виправити.
Спочатку варто зварити курячий бульйон з крилець, а вже потім додати фрикадельки. Також до такого супу можна дати трохи сметани для ніжного вершкового смаку.
Ще одна смачна ідея Гастрономічна подорож до Італії: 3 страви, які варто приготувати на вечерю
Як приготувати суп з фрикадельками
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 8
– 2 курячі крильця;
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 300 грамів курячого фаршу;
– 100 грамів замороженої спаржевої квасолі;
– 2 – 3 середні картоплини;
– 2 чайні ложки хмелі-сунелі ;
– 1 жовток для фаршу;
– 2 – 2,5 літра води;
– сіль до смаку.
Приготування:
- Дістаньте з холодильника спаржеву квасолю розморожуватися. Помийте 2 курячі крильця, перекладіть в каструлю, залийте 2 – 2,5 літрами води.
- Почистьте цибулину, розріжте її хрест навхрест та додайте у каструлю. Варіть 30 хвилин після закипання на повільному вогні та періодично знімайте пінку, щоб бульйон вийшов прозорим.
- Почистьте моркву, 2 – 3 середні картоплини та наріжте все кубиком. Вийміть з бульйону цибулю та крильця. Перекладіть туди порізану моркву та картоплю. Варіть 10 хвилин.
- Перекладіть в миску чи тарілку 300 грамів курячого фаршу, додайте жовток, посоліть до смаку та всипте 1 чайну ложку хмелі-сунелі. Добре перемішайте та сформуйте однакові кульки.
- Додайте фрикадельки в каструлю. Варіть ще 10 хвилин до готовності картоплі.
- Розморожені 100 грамів спаржевої квасолі розріжте навпіл. За 3 – 4 хвилини до кінця приготування додайте її в суп. Посоліть та всипте 1 чайну ложку хмелі-сунелі.
- Зніміть суп з вогню, накрийте кришкою та дайте 10 хвилин настоятися.