Цибуля, бульйон, французький багет і сир – 4 прості інгредієнти, які є основою цього супу. Проте вам зовсім необов'язково відвідувати паризьке бістро, щоб його скуштувати, адже приготувати цю страву може кожен.

Вам сподобається Соковиті та невимовно смачні: готуємо справжні грузинські хінкалі

Рецепт цибулевого супу

  • Час: 1 година 50 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Цибулю почистьте та наріжте тонкими півкільцями. У великій каструлі з товстим дном добре розігрійте вершкове масло та викладіть туди ж нарізану цибулю.
  2. Коли цибуля почне втрачати рідину, додайте 1 чайну ложку цукру та трохи олії, щоб масло не підгоріло. Готуйте, помішуючи.
  3. Через годину, коли цибуля карамелізується, всипте 1 столову ложку борошна, влийте 125 мілілітрів хересу, коньяку або білого вина, а потім додайте яловичий бульйон, чебрець, велику дрібку солі та чорного перцю. Готуйте ще 30 хвилин, помішуючи.
  4. Приготуйте сирні тости для подачі. Викладіть нарізаний шматочками багет на деко та запікайте 5 хвилин у розігрітій до 220 градусів духовці.
  5. Розлийте суп по тарілках, в яких можна запікати, викладіть по 2 грінки та посипте тертим сиром. Поставте тарілки на деко і відправте в розігріту духовку. Готуйте 10 хвилин, аби сир розплавився.