Шедевр французької кухні на вашому столі: бюджетний рецепт ароматного цибулевого супу

8 січня 2024, 20:49
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Цибулевий суп – це класична французька страва, яка має давнє походження. Його почали активно готувати ще в 17 столітті.

Цибуля, бульйон, французький багет і сир – 4 прості інгредієнти, які є основою цього супу. Проте вам зовсім необов'язково відвідувати паризьке бістро, щоб його скуштувати, адже приготувати цю страву може кожен.

Вам сподобається Соковиті та невимовно смачні: готуємо справжні грузинські хінкалі

Рецепт цибулевого супу

  • Час: 1 година 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 10 цибулин;
– 4 столові ложки масла;
– 1 чайна ложка цукру;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка борошна;
– 1 чайна ложка чебрецю;
– сіль, чорний мелений перець до смаку;
– 1300 мілілітрів яловичого бульйону;
– 125 мілілітрів хересу.

Для сирних тостів:
– 1 багет;
– 120 грамів сиру грюєр.

Приготування:

  1. Цибулю почистьте та наріжте тонкими півкільцями. У великій каструлі з товстим дном добре розігрійте вершкове масло та викладіть туди ж нарізану цибулю.
  2. Коли цибуля почне втрачати рідину, додайте 1 чайну ложку цукру та трохи олії, щоб масло не підгоріло. Готуйте, помішуючи.
  3. Через годину, коли цибуля карамелізується, всипте 1 столову ложку борошна, влийте 125 мілілітрів хересу, коньяку або білого вина, а потім додайте яловичий бульйон, чебрець, велику дрібку солі та чорного перцю. Готуйте ще 30 хвилин, помішуючи.
  4. Приготуйте сирні тости для подачі. Викладіть нарізаний шматочками багет на деко та запікайте 5 хвилин у розігрітій до 220 градусів духовці.
  5. Розлийте суп по тарілках, в яких можна запікати, викладіть по 2 грінки та посипте тертим сиром. Поставте тарілки на деко і відправте в розігріту духовку. Готуйте 10 хвилин, аби сир розплавився.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати салат з буряка

та солоних огірків. Це дуже смачно!