Як правильно варити перепелині яйця

Щоб отримати з перепелиних яєць максимум користі, потрібно правильно їх приготувати. Ось вам пам’ятка:

  1. Проведіть зовнішню дезінфекцію шкаралупи – ретельно вимийте яйця під проточною водою.
  2. Викладіть яйця до каструлі й залийте водою так, щоб вона повністю вкрила їх із невеликим запасом.
  3. Додайте у воду кілька чайних ложок солі, щоб шкаралупа під час варіння не луснула, а потім її легко було зняти.
  4. Закип’ятіть воду й варіть перепелині яйця на середньому вогні до потрібного ступеня готовності.
  5. Наприкінці вийміть яйця з каструлі й перекладіть одразу до холодної води, щоб вони охололи швидше.
  6. Через хвилину злийте воду й звільніть перепелині яйця від шкаралупи.

Читайте також Рецепт домашнього майонезу від шеф-кухаря Володимира Ярославського: ресторанний варіант

У якій воді краще варити перепелині яйця

Перепелині яйця можна заливати як холодною, так і гарячою водою. Вони маленькі, тож не тріснуть, навіть якщо залити їх окропом. Натомість тривалість варіння – це важливо. Запам’ятайте: час варіння відраховується від початку закипання води.

Скільки варити перепелині яйця

Те, скільки часу варити яйця, цілком залежить від ваших смакових уподобань.

Некруто

Яйце некруто / Фото Pexels

Щоб отримати некруті перепелині яйця, їх слід варити 1–2 хвилини після закипання води.

Круто

Яйце круто / Фото gettyimages

Одразу після закипання води варіть яйця 4–5 хвилин.

Для дитини

Щоб правильно зварити перепелині яйця для дитини, обов’язково дотримуйтесь базових рекомендацій. Готувати можна лише яйця без пошкоджень. Час варіння – близько 5 хвилин.

Чи можна варити яйця в мікрохвильовці

Можна зварити перепелині яйця й у мікрохвильовці. Для цього відберіть нетріснуті й залийте їх окропом. Простежте, щоб яйця не спливали на поверхню ємності. Поставте їх до мікрохвильової печі й варіть 3 хвилини на потужності близько 400–500 ват.

Як легко почистити варені перепелині яйця

Навіть у вареному вигляді перепелині яйця дуже ніжні, тож чистити їх потрібно обережно. Покладіть їх до банки, залийте водою й кілька секунд сильно струшуйте. Шкаралупа потріскається, і її можна буде легко зняти, не боячись пошкодити яйця.

Як правильно чистити перепелині яйця / Фото gettyimages

Якщо ж потрібно почистити багато яєць, то рекомендуємо замочити їх у 9%-ному оцті на 20 хвилин: він сприяє розчиненню шкаралупи.

Смачного!