Щоб страва добре вийшла, важливо підібрати свіжу та пружну капусту. Вона кваситиметься 3 дні.

Буде смачно Простішого не існує: швидкий рецепт ідеальної намазки, яка зайде всім

Як квасити капусту

  • Час: 20 хвилин + 3 дні
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Капусту нашинкуйте та викладіть в миску. Туди ж натріть моркву.
  2. Посипте капусту сіллю і помніть її, щоб пустила сік.
  3. На дно банки покладіть лавровий лист та перець горошком і починайте утрамбовувати капусту. Кожен шар гарно притискайте, щоб наприкінці капуста була повністю покрита соком.
  4. Поставте банку в миску, бо з неї може витікати сік. Залиште капусту в теплому і темному місці мінімум на 3 доби без кришки.
  5. Двічі чи тричі на день щодня протикайте капусту дерев'яною паличкою, щоб виходив газ. Після цього натискайте на капусту дерев'яною лопаткою, щоб вона знову була покрита соком.
  6. Після 3 діб можна куштувати. Закрийте капусту кришкою і, не зливаючи рідину, поставте в холодильник.