Зазвичай чищення грибів – це доволі тривалий та марудний процес. кожен плід потребує дбайливості, інакше згодом може зіпсувати усю страву. На щастя, господині діляться секретами, як полегшити процес та уникнути складнощів.

Читайте також Ресторанні страви на кожен день: чому варто спробувати LaStrava

Легкий спосіб очищення грибів від бруду

Кожен грибник знає, що на грибах є чимало бруду: залишки моху, хвої, листя, землі або піску. Зазвичай для звільнення грибів від усього зайвого використовують ніж, що не завжди зручно, а сам процес може розтягнутися на години, в залежності від "врожаю".

Полегшуємо процес / Фото unsplash

Полегшити процес очищення грибів від бруду може звичайна губка для миття посуду. Ніжки грибів потрібно протирати її жорсткою стороною. Лише спробуйте, й побачите, наскільки швидше та веселіше піде справа.

Про що варто не забувати

Плівка зі шляпок маслюків підлягає обов'язковому видаленню. Якщо забути їх почистити, то усі страви будуть гірчити. Те ж стосується і сироїжок, хоча їхня гіркота не така помітна.

Також варто дуже ретельно промивати від піску перетинки у лисичок, а у підпеньків необхідно видаляти "спідничку" під шляпкою.