Ті самі мариновані огірки: готуємо на зиму по-домашньому

24 липня 2024, 13:39
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Мариновані огірки – зірка будь-якого столу. Спробуйте приготувати їх за класичним рецептом.

Такі огірки вдадуться хрумкими та апетитними. Вони стануть ідеальним доповненням до вашого обіду чи вечері.

Буде смачно Ви готуватимете огірки лише так: рецепт розкішних пікулі на зиму

Мариновані огірки

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 1 кілограм огірків;
– 2 зубчики часнику;
– 4 парасольки кропу;
– 6 листків вишні;
– 6 листків смородини;
– 4 лаврові листи;
– 6 горошин духмяного перцю;
– 10 горошин чорного перцю;
– 2 столові ложки цукру;
– 2 столові ложки солі;
– 100 мілілітрів оцту.

Приготування:

  1. Огірки помийте, залийте холодною водою і залиште на 4 години.
  2. Тим часом почистьте часник та помийте зелень.
  3. У дволітрові підготовлені банки розкладіть по 1 зубчику часнику, 2 парасольки кропу, 3 листочки вишні і смородини, 2 лаврові листки, 3 горошини духмяного перцю і 5 горошин чорного перцю. Закладіть огірки.
  4. Додайте по 1 столовій ложці цукру і солі та по 50 мілілітрів оцту. Влийте в банки теплу кип'ячену воду та накрийте кришками.
  5. Банки поставте у велику каструлю, влийте теплу воду, доведіть до кипіння і стерилізуйте 15 хвилин. Потім герметично закрийте кришками.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний салат з кабачків.