25 липня,
14:59
Секрет соковитого та ніжного м'яса: готуємо шашлик по-грецьки
Джерело:
ShubaСувлакі – це одна з найулюбленіших страв у багатьох куточках світу. Ми запрошуємо вас спробувати приготувати цей смачний шашлик вдома, щоб порадувати себе та своїх близьких.
За цим рецептом страва точно вдасться. Тому обов'язково втільте його в життя.
Варто спробувати Якщо різко захотілось на природу: як замаринувати шашлик всього за 30 хвилин
Шашлик по-грецьки
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
– 680 грамів курячого філе;
– 5 зубчиків часнику;
– 2 столові ложки сушеного орегано;
– сіль, перець до смаку;
– 60 мілілітрів оливкової олії;
– 45 грамів лимонного соку.
Приготування:
- Почистьте та подрібніть часник. Куряче філе промийте і наріжте невеликими шматочками.
- Покладіть курку, часник, орегано, сіль, перець, олію та лимонний сік у великий герметичний пакет або контейнер. Все добре перемішайте, щоб покрити кожен шматочок курки. Маринуйте не менше 2 годин.
- Замочіть дерев'яні шпажки. Для цього помістіть їх у велику форму для запікання та покрийте водою принаймні на 1 сантиметр. Витримайте 1 – 2 години.
- Попередньо розігрійте гриль на середньому рівні. Нанижіть шматочки курки, залишивши приблизно 1 сантиметр на кінці кожної шпажки.
- Помістіть шампури на решітку та готуйте приблизно 3 хвилини з кожного боку або до повної готовності.