Терти хрін – заняття досить неприємне, однак перед святами від нього не втечеш. Однак є кілька способів, які допоможуть полегшити собі життя та не проливати сльози.

Цікаво Італійський вечір вдома: як приготувати пасту Болоньєзе з курячим фаршем і томатами

Як натерти хрін, щоб не плакати

Корінь хрону виділяє речовини, які дратують очі при розрізі. Щоб підготувати його до використання, потрібно підготуватися заздалегідь.

Найефективніше буде охолодити і хрін, і тертку. Очищений корінь потрібно замочити в холодній воді на ніч, а терку помістити в морозилку на кілька хвилин.

Пікантна приправа / Фото smakosze

Що ще допоможе при натиранні хрону

Звичайно, перш ніж розпочинати приготування соусу з кореня хрону, варто відкрити вікно або включити витяжку. Циркулююче повітря допоможе ефективно видалити утворені сполуки, що викликають сльозотечу.

Також варто розкласти тертий хрін по банках і закрутити їх. Така тактика забезпечить роботу без сліз так і дасть більш глибокий аромат і смак тертої спеції. Більш того, оскільки хрін не буде сильно контактувати з повітрям, він не потемніє.

Як захистити хрін від втрати кольору

Тут допоможе простий трюк: натираємо корінь прямо в тарілку з невеликою кількістю лимонного соку або яблучного оцту. Цей прийом гарантує, що хрін збереже свій білий колір.