Мед позитивно впливає на імунітет, а часом незамінний при лікуванні застудних захворювань. Водночас у список найчастіше фальсифікованих харчових продуктів у світі входять: молоко, оливкова олія і... мед.

Не пропустіть Котлети з рубленого фаршу: рецепт з секретним інгредієнтом

Цінні властивості меду відомі з давніх-давен. З нього готують силу-силенну смачних став, проте тільки зі справжнього меду можна зробити кулінарний шедевр.

Особливий смаколик / Фото pexels

Справжній і штучний мед – чим вони відрізняються?

Один зі способів з'ясувати, чи справжній мед – перевірити, як він розчиняється в склянці холодної води. Досить взяти чайну ложку продукту і помістити її у воду. Якщо мед нерівномірно розчиняється, утворюючи витягнуті нитки, це означає, що він справжній. Штучний мед, який складається здебільшого з цукру, розчиниться набагато швидше та рівномірніше.

Солодка насолода / Фото pexels

Ще один спосіб – за допомогою тарілки. Візьміть чайну ложку меду і рівномірно розлийте його по поверхні тарілки. Рівномірне повільне стікання меду без розриву означатиме, що перед нами натуральний продукт бджільництва. Якщо мед рідкий, без грудок і швидко розтікається по всій поверхні тарілки – то цей продукт штучний.

Запечені яблука з горіхами, медом і гранолою

Час: 45 хвилин
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 4 великих яблука;
  • 20 грамів цукатів апельсинової цедри та імбиру;
  • 4 столові ложки граноли;
  • 4 столові ложки подрібнених лісових горіхів;
  • 2 – 3 столові ложки меду;
  • 30 грамів вершкового масла;
  • цукрова пудра для посипання.

Приготування:

  1. Змішайте подрібнену апельсинову цедру та імбир з гранолою, подрібненими горіхами та медом з корицею.
  2. Яблука вимийте, обсушіть і видаліть серцевину, наповніть приготовленою начинкою.
  3. Покладіть яблука у форму для запікання, полийте маслом і запікайте в духовці при 200 градусах приблизно 30 хвилин.
  4. Після випікання трохи зачекайте, а потім посипте їх цукровою пудрою.