Якщо ви полюбляєте курочку з пікантними нотками – тоді цей оригінальний португальський рецепт саме для вас. Якщо ви приготуєте соус та підготуєте курочку заздалегідь, то час приготування страви складе лише 30 хвилин.

Читайте також Український бренд яловичини Skott Smeat презентували на найвпливовішій виставці світу

Рецепт курочки з соусом пірі-пірі

Час: до 1 години

Порцій: 4

Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів, викладаємо чилі на деко та запікаємо 10 хвилин.
  • Даємо перцю охолонути та дрібно нарізаємо.
  • У каструлю кладемо перець чилі, часник, сіль, орегано, паприку, оливкову олію та оцет, тушкуємо 2 – 3 хвилини. Відставляємо суміш, щоб вистигла.
  • Збиваємо приготовану суміш до однорідного соусу в блендері або кухонному комбайні.
  • Курку кладемо у поліетиленовий пакет, покриваємо половиною соусу, закриваємо пакет та залишаємо його в холодильнику як мінімум на годину.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  • Обсмажуємо курку на пательні до золотистої скоринки, після чого перекладаємо на деко, поливаємо залишками соусу та запікаємо до готовності.
  • Подаємо до столу з гарніром або салатом.

Смачного!