Мало хто знає, але оцет в тісто можна і потрібно давати. Якщо правильно дотримати пропорції, то тісто вийде легким, повітряним і пишним.

Варто спробувати Лише 1 інгредієнт змінить все: готуємо бюджетний вінегрет по-особливому

Рецепт пишних пиріжків у духовці

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 20

Приготування:

  1. Дві склянки теплого молока вилийте в миску. Всипте дріжджі, перемішайте вінчиком до повного розчинення.
  2. Далі додайте сіль, цукор, олію, 2 яйця та розпушувач. Збивайте ще 3 – 5 хвилин.
  3. Всипте борошно та вимішайте до однорідної консистенції. Додайте масло, оцет та ще раз замісіть. Готове тісто буде м'яким і еластичним. Накрийте його харчовою плівкою та залиште на 40 хвилин.
  4. Приберіть плівку та знову замісіть тісто.
  5. Відщипніть кілька шматочків-кульок, викладіть їх на деко, змащене олією. Накрийте плівкою і залиште на 30 хвилин.
  6. Після цього змастіть пиріжки збитим жовтком з молоком та посипте кунжутом. Випікайте при температурі 180 градусів 30 – 35 хвилин.