Укр Рус
11 листопада, 09:32
2

Хвилина справи і чисті руки: як легко почистити волоські горіхи

Основні тези
  • Волоські горіхи можна легко почистити, якщо залити їх кип’ятком на 20 – 30 хвилин.
  • Після цього шкаралупа стає м'якою, і її можна легко відділити від ядра легким ударом молотка.

Урожай горіхів був багатим – і настав час цим користуватися! А особливо це буде актуально на свята, коли горіхи збагатять смак багатьох ваших страв.

Волоські горіхи додають стравам особливого акценту, але процес їх чищення може бути ще тією морокою. Як її уникнути – розповідає 24 Канал на ютуб-канал "Українські смаколики".

Цікаво Дрібниця, яка вирішить усе: яку сіль використовувати для квашення капусти

Як легко почистити волоські горіхи? 

Забудьте про хитромудрі засоби та брудні руки – усе можна зробити набагато простіше. Скористаємося методом, який спрощує процес у рази. 

Легкий спосіб почистити горіхи: відео

Беремо горіхи, заливаємо кипʼятком та залишаємо на 20 – 30 хвилин. Зливаємо воду й залишаємо горіхи вистигати. 

Завдяки цьому  нехитрому прийому шкаралупа стане мʼякою та відділиться від ядра. Тепер легкий удар молоточком – і у вашій руці залишиться красиве й ціле ядро. 

Ще один дієвий спосіб 

Якщо горіхів потрібно багато, то краще вистелити їх на деко і прогріти у духовці при температурі 150 – 200 градусів впродовж 10 – 20 хвилин. Через перепад температур ядро буде тріскатися на природній лінії розлому, і ви легко зможете добути ядро, ділиться портал Przyslij przepis

Цікаві кулінарні секрети 

  • Приготуйте картопляне пюре у спосіб, який використовують шефи у ресторанах – і воно стане вашим найкращим гарніром у житті. 

  • А якщо користуєтесь аерогрилем, то візьміть до уваги поширені помилки, які завжди псують результат.