Квашення капусти – не надто складний кулінарний процес, однак тут все може вирішити одна маленька деталь. Яка саме – розповідає 24 Канал з посиланням на Pysznosci.
Читайте також Куди кращий за "Шубу" та "Олівʼє": який салат може стати найкращою стравою вашого свята
Яку сіль використовувати для квашення капусти?
Для квашення капусти потрібно використовувати лише звичайну камʼяну сіль, крупного або середнього помелу. Цього правила потрібно дотримуватися у будь-якому випадку.
Закуска, в якої є свої секрети / Фото Freepik
Крупні кристали солі будуть ідеальним варіантом, адже вони розчиняються повільніше, а отже, ваша капуста буде більш хрусткою.
Чому не можна використовувати йодовану сіль?
Це прикра помилка новачків – використовувати для квашеної капусти сіль з добавками. Йод не дає розвиватися молочним бактеріям, а саме вони є ключовими у процесі закваски капусти, розповідає Smakosze.
Будь-які добавки до солі негативно вплинуть на процес ферментації, а це саме те, чого варто уникати.
Цікаві кулінарні секрети
Якщо правильно замаринувати рижики, то вони смакуватимуть краще за печериці.
А смачне печиво можна зробити з найпростіших інгредієнтів – цей старий рецепт яскраво це підтверджує.



