Дрібниці завжди демонструють різницю між досвідом та новачками, а також між смачними та довершеними стравами. Як перетворити картопляне пюре на витвір кулінарного мистецтва – розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok o_gorodnik.
Читайте також Куди кращий за "Шубу" та "Олівʼє": який салат може стати найкращою стравою вашого свята
Як приготувати ніжне та вершкове картопляне пюре?
Спершу треба правильно обрати сорт картоплі – в ній повинно бути достатньо крохмалю. Після цього нарізаємо її однаковими шматочками, заливаємо холодною водою, солимо та варимо до готовності.
Як зробити картопляне пюре як у ресторані: відео
Далі картоплю треба повернути у каструлю і випарувати зайву вологу на маленькому вогні, після чого – перетерти картоплю через сито. Потім слід додати вершкове масло та молоко. Продовжуємо готувати, поки не отримаємо кремове та ніжне картопляне пюре.
Чи можна використовувати вершки?
Так, замість молока можна додати у пюре вершки – так його смак та текстура вийдуть ще більш кремовими. Однак перед додаванням до картоплі вершки потрібно прогріти, інакше пюре вийде тягучим і грудкуватим, підказує портал Beszamel.
Що приготувати до картоплі?
Цей салат ідеально доповнить ніжне та кремове картопляне пюре.
А ще можна замаринувати рижики – тоді вам навіть не доведеться турбуватися про мʼясо.


