Як і будь-який інший продукт, олія потребує правильного зберігання. Температура, світло, доступ кисню – важливо врахувати кілька параметрів.
Цікаво Як швидко почистити часник: допоможе простий фокус з мікрохвильовкою
Часто ми зберігаємо олію в шафках або на поверхні, рідше – у холодильнику. Яке ж рішення правильне? Насправді все залежить від того, про яку саме олію йде мова.
Зберігання олії: прості правила
Перше, про що потрібно пам'ятати – на олію не мають потрапляти прямі сонячні промені. Також важливо, аби це місце було сухим, а температура – невисокою, ідеальний варіант – між 8 та 15 градусами за Цельсієм.
Повсякденний та незамінний продукт / Фото Pixabay
Після використання пляшки потрібно добре та щільно закривати. Було б добре, якби вони були темного кольору.
Що стосується зберігання олії в холодильнику, то до цього способу варто вдаватися лише у рідкісних випадках, коли ви купуєте соєву або реп'яхову олію. Втім, деякі кулінари радять зберігати в холодильнику і соняшникову олію, адже так вона краще зберігає свої властивості та більш якісно впливає на смак страви.
Що стосується оливкової олії, то ставити її в холодильник непотрібно, однак варто потурбуватися, аби вона залишалася у затіненому місці.