Відкриваємо всі секрети: як зварити яйця, щоб вони добре почистилися

1 травня 2024, 21:07
Читать новость на русском

Джерело:

Eggs

Варені яйця на Великдень – це не просто традиційна страва, а символ свята, що несе в собі глибоке культурне та духовне значення. Є кілька хитрощів, дотримуючись яких вони не тріснуть та матимуть ідеальну консистенцію.

Неможливо уявити великодній стіл без варених яєць. На ці свята їх можна куштувати як окрему страву, а ще це чудовий додаток до салатів та закусок. Зварити яйця, щоб вони легко очищалися, може здатися простим завданням, проте тут є кілька небезпечних підводних каменів.

Цікаво Обов'язкова страва великоднього кошика: королівський рецепт справжньої домашньої ковбаси

Як правильно варити яйця

Існує кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть зробити процес очищення яєць легким і швидким. Заповніть каструлю достатньою кількістю води, щоб яйця були повністю покриті. Доведіть воду до кипіння на великому вогні.

Обережно опустіть яйця в киплячу воду за допомогою ложки. Це допоможе уникнути їх тріщання від контакту з гарячою водою. Варіть яйця 9 – 12 хвилин. Для м'яко варених яєць – 9 хвилин, середньо варених – 10 хвилин, а для твердо варених – 12 хвилин.


Такі смачні яйця на Великдень / Фото unsplash

Як їх охолоджувати

Як тільки яйця будуть готові, негайно вийміть їх з гарячої води та помістіть у миску з льодом або холодною водою. Залиште там на 5 – 10 хвилин. Це зупинить процес варіння і сприяє утворенню повітряної камери між білком і шкаралупою, що полегшує очищення.

Переходимо до чищення 

Легенько потріскайте шкаралупу, котячи яйце по твердій поверхні. Почніть очищати яйце під струменем холодної води або зануривши його назад у воду. Вода допоможе шкаралупі відділитися від білка.

Після очищення яйця готові до вживання. Завдяки цим порадам методу ви зможете не тільки легко очистити яйця, а й забезпечити їх ідеальний вигляд. 

Також важливо знати: скільки яєць слід варити на Великдень