Як зробити куряче філе мегасоковитим: шеф розкрив усі ресторанні таємниці

19 лютого 2024, 17:11
Читать новость на русском

Джерело:

o_gorodnik

Буває, що куряче філе вдається сухим. Однак це доволі просто виправити, якщо знати прості секретики.

Спробуйте замаринувати курочку перед приготуванням. Так філе вийде набагато смачнішим.

Буде смачно Ви готуватимете її не раз: рецепт ідеальної запіканки, від якої всі будуть в захваті

Як приготувати куряче філе

  • Час: 40 хвилин + 5 – 7 годин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм курячого філе;
– 1 літр води;
– 50 грамів солі;
– 50 грамів цукру;
– 1 цибулина;
– 1 зубчик часнику;
– 2 лаврові листки;
– 10 горошин чорного перцю;
– по 1 гілочці розмарину і тим'яну.

Приготування:

  1. У каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор, дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник, перець, лаврові листки, розмарин та тим'ян.
  2. Поставте каструлю на вогонь та доведіть до кипіння. Після цього повністю охолодіть розсіл.
  3. Залийте курку процідженим розсолом та залиште її на 5 – 7 годин.
  4. Після цього витягніть філе та обсушіть його.
  5. Готуйте на пательні з олією. Обсмажте курку до приємної скоринки до готовності та подавайте з улюбленим гарніром.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати курочку кордон блю.